Anasayfa » 2020 Müjdesi; Efsane den İki Yeni Anime

2020 Müjdesi; Efsane den İki Yeni Anime

Yazar 3noktacom

Japon anime efsanesi Hayao Miyazaki’nin firması Studio Ghibli’nin 2020 mesajı anime severleri heyecanlandırdı. Mesajda, 2020 için iki yeni film üzerinde çalıştıklarını belirtip hayranlarını sevindirdiler.

İlk film Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka (Nasıl Yaşıyorsun?) isimli bir aksiyon-macera-fantazi filmi. Film, ünlü Japon yazar Genzaburo Yoshino’nun aynı isimli 1937 tarihli romanının uyarlaması. Filmin konusu 15 yaşındaki Junichi Honda isimli genç ve amcasının fakirlik, manevi gelişim ve insanların evrensel tecrübelerini içeriyor. Film 2020 Yaz Olimpiyatlarına yetiştirilmeye çalışıyor ama kesin tarih henüz belli değil. İkinci film hakkında ise en ufak bir detay yok.

Hayao Miyazaki kimdir?

Hayao Miyazaki (1941) , Japon manga ve anime sanatçısı, film yönetmenidir. Elli yılı aşkın bir süredir animasyon dünyasının içindedir ve çalışma arkadaşı Isao Takahata ile birlikte 1985 yılında Studio Ghibli adlı animasyon firmasını kurar. Ortağı Takahata 1974 yılına tarihlenen ve herkesin bildiği Heidi”nin yönetmenidir. Miyazaki filmlerinde, çocukların doğaya karşı sevgi dolu olmasını, insanları görünüşlerine göre değil, kişiliklerine göre değerlendirmelerini ister. Japonya ve uzakdoğunun dahi çocugu Miyazaki’yi anlatan ve türkçe altyazılı bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/tr/ondemand/video/3004569/

Beğenebileceğin İçerikler

Hayao Miyaziki’nin sözleriyle animasyon

“Animasyon yapmak, hayali bir dünya yaratmak demektir. Bu hayali dünya gerçekliğin keskinliği karşısında cesareti kırılanların ve güçsüz hissedenlerin ruhunu yatıştırır.”

Hayao Miyazaki bazı filmlerinden sahneler;

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı xxx-hayao-miyazaki-nausicaa-of-the-valley-of-the-wind-opera-nedir-hayal-melodileri-resim-yarışması-operaya-yolculuk-1024x580.jpg
Rüzgarlı Vadi, 1984

Beğenebileceğin İçerikler
Gökteki Kale, 1986
Komşum Totoro, 1988
Prenses Mononoke, 1997
Ruhların Kaçışı, 2001
Beğenebileceğin İçerikler