Anasayfa » Çocukluğumuzun ressamının eserleri nerede?

Çocukluğumuzun ressamının eserleri nerede?

Yazar 3noktacom

TRT2 de yayımlanan “Resim Sevinci” isimli programda, kabarık saçlarıyla sakince konuşup hızlıca resim yapan bir sanatçıydı. Bembeyaz tuval, sadece yarım saat içerisinde, güzel bir resme dönüşürdü. Sadece resim yapmaz, küçük mutlu ağaçlar, gülen çalılar, eğlenen dereler ve hüzünlü karlarla bizi tanıştırırdı.

Sayesinde, resim yapmak, çoğu insana dünyanın en kolay işi gibi gelivermişti. Enfes seslendirmenin de etkisiyle, söylemleri o kadar kulağa hoş gelirdi ki, seyirciler hipnotize olmuş gibi onun söylediklerini dinlerdi; “Sanırım şuraya bir ağaç yapacağım, şuraya da gölge yapsam iyi olacak”. Resim yapmayı kolay gösterse de tabi ki gerçek dünyada resim yapmak o kadar kolay değildi.

Bob Ross, resim yapmayı öğretiyor.

Bob Ross, her bir bölüm için aynı resmin 3 farklı versiyonunu hazırlar, birincisi çekim öncesi, ikincisi çekim sırasında yaptığı ve sonuncusu öğretici kitaplar için yaptığı. 400’den fazla bölüm çekildiği düşünülürse, Ross’un toplam eser sayısı 1000’in üzerindedir. Peki bu eserler nerede?

New York Times geçen aylarda yaptığı haberde, eserlerin Bob Ross Inc. firmasına ait Amerika Virgina’daki bir depoya konulduğunu bildirmişti. Ancak o günden bugüne yeni gelişmeler oldu. Depo, 1000’den fazla eseri koruyacak nitelikte değildi. Özellikle iklimlendirme yoktu. Sonunda, Washington’daki “Smithsonian Amerikan Sanat Müzesi”, Ross’un bazı resimleriyle birlikte, program ve resim notlarını içeren bazı defterlerini koruma altına aldı. Müze binlerce eser arasından seçim yapmakta zorlandı ve yakın zamanda bir sergi planlamıyor.

Beğenebileceğin İçerikler

Bob Ross kimdir?

Bob Ross (1942-1995) Amerikalı ressam ve televizyoncu. 1961-1981 yılları arasında Amerikan ordusunda görev yaptı. Askerlik sonrası çok sevdiği resim sanatı ile ilgilenir. “Resim Sevinci” isimli meşhur program 1983-1994 yılları arasında yayımlanır.

Beğenebileceğin İçerikler